Parking garage for cycles

Uppsala, Sweden, Map
2018
Others
Partner of Stora Enso
Dala Massivträ Aktiebolag

The special wooden Parking garage for cycles in Uppsala (Sweden) is characterized by the usage of CLT-massive wood elements and Glulam for the complex structure. CLT by Stora Enso ensured a fast and easy construction for this project, which was perfectly executed by all assembly involved partners. A total of 350 m³ CLT by Stora Enso in Industrial visible quality (IVI) was used for this construction project. The completion of the project was in 2018, altogether the wooden project comprises 2 800 m².

Area (m²) 2100
Products CLT
Product quality IVI
Product volume (m³) 350
Product delivery duration (weeks) 15
Number of truck deliveries 8
Partner of Stora Enso Dala Massivträ Aktiebolag
Developer Uppsala municipality
Architect Tengbom Arkitekter
Structural Engineer Limträteknik
Main contractor ByggPartner
Specialist Timber Contractor ByggPartner
Top