Joan Oliver Civic Center

Barcelona, Spain, Map
2016
Industrial
Project developed according to the GREEN evaluation criteria GBCe
Project developed according to the GREEN evaluation criteria GBCe

In Barcelona´s “Les Corts” district the one storey extension of the Joan Oliver Cívic Centre has been finalized. As the new structure had to be light and airy, and as the building work had to cause as little disturbance as possible to the Arts Centre’s activities it was decided to create this structure in combination with CLT massive wood panels and steel elements. The entire pre-fabrication of the CLT panels was another advantage.

Area (m²) 1990
Storeys 2
Products CLT
Product quality Non visible quality (NVI)
Product volume (m³) 50
Product delivery duration (weeks) 1
Number of truck deliveries 1
Developer The District of Les Corts
Architect Picharchitects
Main contractor Verdaguer Germans
Specialist Timber Contractor Verdaguer Germans
Top