House Wörth
Wörth, Austria
2016
1-2 Family Dwellings
2016 Karntner Holzbaupreis or Timber Construction Awards
Space has been used to an optimum in this project despite tight layout specifications. Throughout the entire building, great care has been taken to expose as many visible CLT wood surfaces as possible in order to create a natural sense of space. The almost exclusive use of wood and wooden materials, the exposure of wood surfaces throughout the entire building, and the well-chosen orientation of the two building structures were honoured with an award by the jury of the 2016 Kärntner Holzbaupreis or Timber Construction Awards. A total of 53 m³ of visible quality CLT by Stora Enso was used to build this detached house.

Photo credits : Christian Brandstätter

Storeys info 3
Units info 1
Products info CLT
Product quality info Visible quality
Product volume (m³) info 53
Architect info Sonja Hohengasser | Jürgen Wirnsberger
Main contractor info Sonja Hohengasser | Jürgen Wirnsberger
arrow_upward Top